söndag 1 juni 2014

Kreatitivtet


eller kanske inlärning och stimulans....
När är du som mest kreativ och vad betyder det för dig att vara kreativ.  När hittar vi tiden att vara kreativa? I dag fylls våra kalendrar snabbt med olika aktiviteter och både på jobbet och på fritiden.. och är det inte olika möten och aktiviteter så är det Facebook eller Tv´n som stimulerar oss..

För mig fungerar det så att min kreativitet kommer när jag stannar upp,  när jag eg har lite tråkigt, när det helt enkelt finns plats för tankarna att komma till mig.   Du kanske är som mest kreativ framför datorn, helt ok men undvik att fastna allt för långa stunder…. Att vara kreativ med ett påslaget belöningscentra kan bli ett hinder den dagen belöningen inte infinner sig  på studs, ex vis i klassrum eler arbetsliv

Många bra tankar och ideér får jag  i löpspåret.  Är det för att jag har ett annat fokus, min klocka och min runda… och lite musik i öronen… ? Ja kanske, eller finns det faktiskt något klurigare bakom?  Nära till naturen… doften, rörelserna? 

Ser man på kreativitet  och inlärning ur ett vetenskapligt perspektiv så  handlar det bl a om diagonaler, när vi jobbar med höger och vänter hjärnhalva samtidigt, över och underkropp rör sig,  motsatt arm och ben, fram och baksida är påkopplad, då sker massor av kreativitet i hjärnan.   Vi är skapta för att röra oss, inlärning sker inte bara i huvudet som Carla Hannaford sa, det sker med hela kroppen.  Så ge dig själv, din partner och dina barn lite lektid, där hela kroppen är med. Vi är skapta för att röra oss, ej att sitta stilla. Och jag lovar att kreativiteten kommer att flöda och inlärningen blir lättare.  

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar